Yasmina El Ghazi

In juli 2011 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool Rotterdam. Ik ben direct daarna bij Alles Kids gaan werken en in een praktijk in Rotterdam waar ik kinderen met spraak- en taalproblemen, eet- en drinkproblemen en kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking heb behandeld. De behandelingen voerde ik uit in een kinderdagverblijf, aan huis of in de praktijk samen met andere paramedici.
Gedurende mijn studie heb ik diverse stages gelopen, onder andere bij Paramedisch Kindercentrum Alles Kids. Hier heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen op het gebied van lees- en spellingproblemen, dyslexie en sensorische informatieverwerkingsproblemen. 

In de periode van 2012 – 2014 heb ik aan de Hogeschool van Windesheim de opleiding Master Special Educational Needs, leerroute dyslexie/ taalspecialist gevolgd. Ik heb gedurende de opleiding veel samengewerkt met scholen en ben inzetbaar als dyslexiespecialist. In de praktijk voer ik naast logopedische behandelingen ook dyslexiebehandelingen uit. 

Sinds 2019 voer ik ook werkzaamheden uit voor onze website, Facebookpagina en Instagram. 

In september – oktober 2018 heb ik de cursus Sensorische informatieverwerking in de praktijk van Floorplay gevolgd. Een methode waarbij middels spelactiviteiten de communicatie tussen ouder en kind wordt verbeterd. Ik ondersteun de ouders en het kind in de wederkerige afstemming met behulp van sensorische profielen. Hierbij wordt gekeken naar welke zintuigen en prikkels het beste kunnen worden ingezet om de ouder- kind-interactie te intensiveren. Zo hoop ik sámen met ouders een bijdrage te leveren aan de spraak- en taalontwikkeling van het kind.In 2022 heb ik mij verder verdiept in de behandelmethode van Floorplay om kinderen met speciale behoeften verder te kunnen helpen in de algehele communicatie. Sinds augustus 2022 ben ik officieel inzetbaar als Floorpay begeleider. 

Naast de behandelingen in de praktijk, voer ik tevens behandelingen uit op onze nevenlocatie in Heerjansdam waar ik met name kinderen behandel van de scholen KJS en De Rank. Tevens ben ik werkzaam op basisschool De Hoeksteen voor kinderen met (beginnende) leesproblemen.  Tot slot voer ik observaties uit op sommige kinderdagverblijven in Barendrecht bij kinderen met een VVE-indicatie. 

Ik ben aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag en te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.