manon van der list In december 1992 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool Leiden. Hierna heb ik de studie Orthopedagogiek gevolgd aan de Universiteit Leiden waar ik ben afgestudeerd als orthopedagoog in november 1998. Direct na mijn opleiding ben ik in een vrij gevestigde logopediepraktijk gaan werken en gedurende drie jaar bij de Universiteit Leiden op het Ambulatorium. Hier bestonden mijn werkzaamheden voornamelijk uit diagnostiek en behandeling van kinderen met ernstige dyslexie en bijkomende comorbiditeit.

Van 2001 tot en met 2010 heb ik bij Transfergroep Rotterdam gewerkt. Ik heb de coördinatie uitgevoerd van de post HBO opleidingen gericht op logopedie en sensorische informatieverwerking. Tevens heb ik cursussen en opleidingen ontwikkeld en uitgevoerd op het gebied van ADHD, logopedische aanpak leerproblemen, psychologie en pedagogiek en sensorische informatieverwerking.

In 2000 ben ik gaan samenwerken met Lenny Schouwstra – van den Hout, kinderfysiotherapeut. Wij hebben destijds ervaren dat veel kinderen niet op een vlak problemen ervaren, maar dat regelmatig combinaties van verschillende probleemgebieden zijn te constateren. Om ervoor te zorgen dat elk kind de benodigde hulp krijgt die het nodig heeft, overleggen wij regelmatig. Dit is echter niet voor alle kinderen voldoende. De kinderen waarbij het noodzakelijk is krijgen van ons gecombineerde behandeling. Dit vindt plaats bij Paramedisch kindercentrum Alles Kids, onderdeel van Alles Kids onder 1 dak.

In 2012 ben ik gaan samenwerken met Herma Versluis – den Bieman, gz psycholoog, op het gebied van leerproblemen. Samen hebben wij Instituut voor Leerproblemen Barendrecht (www.instituutvoorleerproblemen.nl) opgezet. Eind 2016 is Herma Versluis met pensioen gegaan en vanaf 2017 is Nathalie van Tijen bij deze samenwerking betrokken.

De afgelopen jaren is verdere samenwerking met andere disciplines gezocht en dit heeft geleid tot Alles Kids onder 1 dak, www.alleskidsonder1dak.nl . Onder dit dak bevinden zich een psychologiepraktijk, een praktijk voor leerproblemen, een praktijk voor Psychomotore Kindertherapie en autismebegeleiding. Elke praktijk heeft zijn eigen vakgebied en expertise. Samenwerking staat bij ons hoog in het vaandel. Voor u betekent dit dat wij de zorg voor uw kind onderling goed afstemmen. Daarbij maken wij op een creatieve manier gebruik van elkaars kennis en zoeken naar de beste begeleiding. Vanuit de logopedie dragen wij hier met veel plezier aan bij.

Sinds 2019 heeft paramedisch kindercentrum Alles Kids een Eetteam! opgezet, zodat kinderen tussen 0 en 4 jaar met eetproblemen multidisciplinair in de eerste lijn begeleiding kunnen krijgen. In dit Eetteam! zijn een kinderfysiotherapeut, een kinderdiëtist, een orthopedagoog en een logopedist vertegenwoordigd.

Binnen de praktijk heb ik mij gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen met een spraak- taalprobleem op basis van problemen in de sensorische informatieverwerking; kinderen met een schisis, kinderen met lees- en spellingproblemen of dyslexie en kinderen met eetproblematiek.

Ik ben aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag en te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.