Combinatietherapie

Binnen Alles Kids bieden wij twee soorten behandelingen aan op het gebied van de sensorische informatieverwerking. Het betreft de combinatiebehandeling logopedie & kinderfysiotherapie en de behandeling op het gebied van voedingsproblemen.

Behandeling logopedie & kinderfysiotherapie in combinatie met sensorische informatieverwerking

In de ontwikkeling van het kind speelt de informatieverwerking vanuit de zintuigen een belangrijke rol. Door te ruiken, horen, voelen, zien en te bewegen neem je de omgeving waar en kun je hier goed op reageren. Dit is sensorische informatieverwerking.

Wanneer de sensorische informatieverwerking problemen geeft kan zich dat uiten in:

  • over of ondergevoeligheid voor aanraking, beweging, beelden of geluiden
  • motorisch onhandig zijn
  • angst bij bewegen
  • impulsief, onrustig, onoplettend en/of snel afgeleid zijn
  • moeite hebben met motorische planning
  • spraak/taal problemen

De onderliggende oorzaak voor dit gedrag is niet altijd duidelijk. Het kind met een sensorische informatieverwerkingsstoornis heeft soms wat extra ondersteuning nodig. Dat kan bij Alles Kids in de vorm van begeleiding op het gebied van de prikkelverwerking, altijd in combinatie met een hulpvraag gericht op logopedie en/of kinderfysiotherapie. De medewerkers van Alles Kids bepalen aan de hand van de Sensory Profile en de Schoolcompanion welke benaderingswijze zij dienen te hanteren in de therapie. Hierdoor hoeft de problematiek in de sensorische informatieverwerking geen belemmering te vormen in het beantwoorden van de hulpvraag gericht op logopedie en/of kinderfysiotherapie. Daarnaast krijgen ouders en leerkrachten bruikbare adviezen welke specifiek gericht zijn op het kind en zijn omgeving. Wanneer het kind de informatie beter kan verwerken kan het ook tot een betere interactie komen met de wereld om zich heen.

Voor meer informatie over problemen in de sensorische informatieverwerken, zie www.nssi.nl

 

Behandeling eet- en drinkproblemen door het EET!team

Het EET!team is een team dat kinderen met eet- en drinkproblemen behandelt. Het team bestaat uit een kinderfysiotherapeut, een logopedist / orthopedagoog en een kinderdiëtiste. We overleggen en werken samen om deze problemen aan te pakken.

Voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar heeft het EET!team een vast spreekuur dat is bedoeld voor vragen over het eten en drinken. Dit spreekuur vindt plaats op dinsdag van 11:30 tot 12:30 uur bij Paramedisch kindercentrum Alles Kids, Stationsweg 78e, 2991CM te Barendrecht. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0180-615217.

Na de aanmelding krijgen ouders een intakeformulier en eetdagboek toegestuurd om van tevoren in te vullen. Tijdens de intake zal het volledige EET!team aanwezig zijn, zodat de hulpvraag maar 1 keer hoeft te worden toegelicht en het probleem gelijk vanuit alle zorgverleners kan worden bekeken.